Асенова Къща - Релакс и отдих в полите на Рила планинаИнтересни забележителности около насСело Годлево се намира на 6 км от град Разлог и на 12 км от град Банско. Това са два големи туристически центрове, които всяка година приемат хиляди туристи, както през зимния, така и през летния сезон. Град Разлог е културен център и организатор на много културни събития. Град Банско е един от най-големите ски курорти. По южния скат на Рила планина са се сгушили 5 разложки села – Годлево, Бачево, Добърско, Горно и Долно Драглище.

Село Годлево привлича своите посетители с чистия планински въздух, мирис на билки и цветя през пролетта и лятото и кристална белота през зимата.

Човек, разходил се веднъж из годлевските околности , не може да не се върне отново. Селото има възможност за еко туризъм. Има маркирани еко пътеки, които водят до много туристически дестинации. През селото минава, т. нар. „Хайдушка пътека“ , общата дължина е 13 км, а продължителността е 6 ч 30 мин. Започва от Годлево и продължава през местността Трионска скала, местността Станкова лъка, местността Студената вода, местността Фърлената клада, местността Вада и връх Родонов гроб.
Над селото има няколко църковни оброчища „Св.Илия“ , „Св.Богородица“ и „Св.Неделя“, тези места са с богата история. Предлаганите разходки с бъгита и мотори повдигат адреналина на всеки турист.

Село Бачево привлича своите туристи с една стара традиция Тодоров ден или Конски Великден. Развитието на селото като туристическа дестинация е свързано с конете.В село Бачево има няколко конни бази, които се посещават често от туристите в района. Черен път свързва с. Годлево със с. Бачево.

Ако решите да се разходите из този край, едва ли ще ви е трудно да откриете селата Долно и Горно Драглище.Те също се намират в подножието на Рила. За много туристи и гости на общината тези две китни български села не са толкова известни.Достатъчно са близо и отдалечено от курорта Банско и от административния център Разлог.

Село Добърско се смята,че е древно село. Легенда разказва, че през село Добърско минава древен поклоннически маршрут, който и до днес свързва Света гора с Рилската духовна обител. Лековита вода извира в двора на най-старата църква „Св. Теодора Тирон и Теодор Стратилат“, а хората мият очите си с нея, за да виждат по-надалеко и по-нависоко.Преданието гласи, че тази вода облекчава болките на ослепените войници на Самуил, които отседнали в Добърско.

Важен природен ресурс в района са термоминералните извори, чиито най-голям брой е в китните разложки села Баня и Елешница.Щедра е била природата към красотите на село Баня, но към богатството му, тя е била направо разточителна. Дарила го е с повече от 70 минерални извори със средна температура на водата 58 градуса и дебит 84 л/с. Тук са съсредоточени около 1/3 от минералните извори в Благоевградска област. Най-големите туристически атракции, популяризиращи древната традиция на балнеологията в региона са двете все още запазени стари бани в селото – „Турската баня“ и „Старата (българска) баня“.

В Елешница също изобилстват минералните извори.В околността на Елешница са открити множество останки от антично и средновековно селище.Музеят в Елешница притежава ценна колекция от археологически предмети, свързани с ежедневието и култовите практики на хората.Представени са оръдия на труда от камък и кост, антропоморфни и зооморфни фигурки, керамични съдове, открити по време на археологически проучвания в 1983 – 1985 г.

Обаятелността и красотата на планинската природа очарова пътника минавайки през тези китни селца.