Насладете се на домашно приготвена храна

На своите гости ние предлагаме традиционни ястия – шупла, бухча, бракадан, капама, чомлек, тиквеник, баница с расило и много други характерни за нашия край ястия.

Снимка на механа Асенова къща

Заповядайте при нас

Независимо дали празнувате рожден ден, годишнина, или просто искате да се съберете с приятели Механа “Асенова къща” е вашето място. Предлагаме специални менюта за групи, музикални вечери и тематични събития, за да направим всеки ваш повод незабравим.

Механата разполага със закрита част за 70 човека и барбекю-градина за 120 човека. Тя е обзаведена в битов стил, а традиционните декорации придават автентичен чар. В основният салон на механата има камина, а просторната градина разполага с уютен кът на закрито с барбекю.

Разнообразното меню включва вкусни ястия от местната и традиционната българска кухня, приготвени от еко продукти, местно производство, което гарантира тяхното качество.
През топлите месеци, градината е потънала в зеленина и цветя и е приятно място за отмора на свеж въздух.

70 места

Обзаведена в битов стил

Просторна градина

За наслада през летните месеци. Подходяща за събирания до 120 човека

Барбекю

Уютен кът на закрито с барбекю и автентична пещ

Домашно приготвени ястия

Насладете се на традиционни годлевски гозби, приготвени с продукти от нашата градина и близките ферми.

Бръкадань (Качамак)

Традиционно годлевско ястие, приготвено от финно смляно царевично брашно, вода и сол. Къкри се на слаб огън, като непрекъснато се бърка с дървена бъркалка. Сервира се с разтопено масло, сирене и по желание с пръжки. Домашният суджук може да се прибави като гарнитура.

Годлевски бракадань (качамак) приготвен в Асенова къща

Годлевска Капама

Описание как се приготвя Капама. Описание как се приготвя Шупла. Описание как се приготвя Шупла. Описание как се приготвя Шупла. Описание как се приготвя Шупла. Описание как се приготвя Шупла. Описание как се приготвя Шупла. Описание как се приготвя Шупла. Описание как се приготвя Шупла. Описание как се приготвя Шупла. 

Прясно изпечена шупла

Бухча

Пухкаво тесто, криещо плънка от сочно месо и ароматни подправки. Всяка хапка е пътешествие – от хрупкавата коричка до нежното месо, овкусено с любов и традиции.

Домашно приготвена бухча в Асенова къща

Топла шупла

Шуплатата – емблематично блюдо, което ще ви накара да се влюбите в богатството на българската кухня. Тя е повече от просто закуска, шуплата е споделена радост на празничната трапеза и пътешествие през времето, връщащо ни към бабините готварски печки. Нашата шупла е направена от брашно, яйце, масло и сирене. Продуктите са произведени в местната мандра , а яйцата са от нашите кокошки.

Прясно изпечена шупла